Dušan Bačić

Dušan Bačić je rođen 11.5.1982. u Beogradu.

Odrastao i živi na Voždovcu. Kao klinac, u osnovnoj školi, pokazao je interesovanje za muziku i trazio od roditelja da ga upišu na časove klavira. Sa 8 godina je počeo da pohađa časove. Bio je jedini dečak u školskom horu. Takođe, uporedo se interesuje za pisanje, pa piše svoju prvu pesmu sa 9 godina, a od tada svakodnevno piše.

Završio je Dvanaestu beogradsku gimnaziju. Tih godina, počeo je ozbiljnije da se bavi muzikom, već uveliko komponuje, beži sa časova i nastupa po beogradskim klubovima. Prekretnica se dogodila 1999. godine, u jesen, posle bombardovanja. Kao šesnaestogodišnjak, Dušan Bačić, upoznaje Nedu Ukraden i počinje da nastupa kao klavijaturista sa njom. Ta saradnja traje već 15 godina. Uz Nedu Ukraden je proputovao planetu više puta, Amerika, Evropa, Australija. Tada je prvi put imao prilike da upozna svet šou-biznisa, da nauči mnoge stvari i da upozna ljude sa raznih krajeva planete. Sve vreme komponuje i piše i pokušava da nađe izvođača koji bi izveo barem jednu njegovu pesmu. Sanja da barem jednom čuje svoju pesmu na radiju. Kao autor, ali i kao izvođač konkuriše na mnoge festivale, ali bezuspešno. Jasno mu je da nije lako, ali gura dalje i bori se za šansu.

2007. godine Neda Ukraden pristaje da uvrsti Dušanove dve pesme na album. Pesme „Vrijeme je“ i „Haljina“ prolaze zapaženo i to mu daje krila da još upornije radi. Posle toga radi još nekoliko pesama za druge izvođače, kao i pesmu „Kad sam kod kuće“ sa Nedom Ukraden, te ulazi u finale Hrvatskog Radijskog Festivala. Od tog trenutka dobija veće samopouzdanje i u saradnji sa producentom Bojanom Dragojevićem 2009. objavljuje pesmu „Da se nađemo na pola puta“, koja veoma brzo postaje veliki hit na celom Balkanu. Milioni pregleda na Youtube, zlatni tiraž u Srbiji i Hrvatskoj. Dušan i Bojan nastavljaju odličnu saradnju i odmah zatim objavljuju pesmu „Na Balkanu“, koja ima ogromnu popularnost širom Balkana, “Naše malo slavlje“ sa Ivanom Selakov, “Tetovaža“ sa Nedom i Ivanom Zakom, „Tarapana“ sa Severinom, koja postaje jedan od njenih najvećih hitova. Ređaju se uspešne saradnje i sa Željkom Bebekom, Antonijom Šolom, Crvenom Jabukom, producentom Branimirom Mihaljevićem i tekstopiscem Fayom. Sa Jasminom Stavrosom snima hit Opala. Kemal Monteno, Stevan Anđelković, Radmila Manojlović, Olja Karleuša i MC Yankoo i još mnogo vrhunskih izvođača, koje možete videti na stranici Izvođači.

U Junu 2013. izlazi pesma „Slučajno“ sa Sašom Kovačevićem, koja za tri dana ostvaruje rekordnu gledanost na Youtube, od 1 200 000 pregleda.

1-01
2-01
3-01